Degustacja

Poznaj smak naszych produktów i odkryj swoje ulubione smaki!

Organizowane przez naszą firmę Perkoz Farm Fresh degustacje wędlin i wyrobów mięsnych zawsze są połączone z pokazem procesu wędzenia. Takie eventy uświadamiają potencjalnym klientom, w jaki sposób powstają najlepsze wyroby wędliniarskie, tak by mogły być zdrowe i smaczne. Liczba świadomych konsumentów w Polsce stale rośnie, co szczególnie nas cieszy. Z przyjemnością przygotowujemy dla Was takie pokazy!

Naturalne sposoby obróbki mięsa

Dym pochodzący z drewna liściastego od pokoleń uznawany jest za najlepszy konserwant naturalnego pochodzenia. Podczas tego niezwykle czasochłonnego procesu wytrąca się woda, która zmniejsza objętość mięsa. Ale nie tylko: w wędzarni mięso zmienia swoje właściwości – nabiera brązowych rumieńców, a gdy jest gotowe, charakteryzuje się dymnym smakiem.

Lekcja pokazowa i poczęstunek z wyrobów Perkoz Farm Fresh

Degustacje, które organizujemy to nie tylko proces uświadamiania młodszych pokoleń, że naturalna obróbka to najlepszy sposób przyrządzania mięsa. To również żywy dowód na to, że można uniknąć „malowania” wędlin i szprycowania wyrobów masarskich sztucznymi dodatkami. To świetna lekcja pokazowa, podczas której z pewnością żaden uczestnik nie będzie głodny!